Tipy pre spálňu – zariadenie a farby

24.06.2011 16:41

Pri zariaďovaní bytu môžeme nechať svojej fantázii voľný priebeh. Aj nápadov pre spálne existuje kopec.

Spálňa by pre mnoho ľudí mala byť priestorom, v ktorom sa môžu uvoľniť a zabudnúť na každodenný život a celý zvyšok sveta. Preto často vynakladajú mnoho úsilia práve pri zariaďovaní tohto priestoru. Existuje mnoho nápadov aký nábytok do spálne – dajú sa zariadiť v rozdielnych štýloch.

 Spálňa ako romantické miestečko, na ktoré sa vždy môžete vrátiť

-     Jedným z najobľúbenejších nápadov pre vzhľad spálni je romantické zariadenie. Známa je použitím decentných farieb a tradičných tvarov a materiálov. Môžete sa rozhodnúť napríklad pre veľmi kvalitný nábytok z dreva s výraznými ornamentami a veľkým zrkadlom so zlatým obložením.

-          Pre skrášlenie stien sa pri tomto štýle odporúčajú odtiene farieb ako je krémová alebo biela. V žiadnom prípade by ste nemali zvoliť krikľavé farby. V romantickej spálni sa ako dekorácia ponúkajú kvety, napríklad kytice ruží. Sušené kvety takisto vykúzlia romantickú a pokojnú atmosféru.

-          V oblasti textílii môžete siahnuť po vyšívaných obrúskoch a závesoch s krajkami.

 

 

Spánok v exotickej oáze

-          Ten, kto hľadá do svojej spálne bláznivejšie nápady, možno nájde zaľúbenie v exotickom štýle. Čo by ste povedali na skutočnú spálňovú oázu? Látky orientálneho vzhľadu, závesy s perlami a pletené košíky na odkladanie predmetov spravia u každej obytnej miestnosti izbu v exotickom štýle.

-          Typické pre tento štýl sú odtiene teplých farieb ako je napríklad terakotová, béžová a zlatá. V takomto prostredí samozrejme nesmú chýbať ani sviečky – vo večerných hodinách vykúzlia pokojnú a zároveň kúsok zvláštnu atmosféru.

 

 

Viac nápadov a inšpirácií o zariadení spálne môžete nájasť na týchto stránkach https://www.spalne-nabytok.estranky.sk/