Manželské postele

19.08.2011 16:11

Takzvané manželské postele nájdeme takmer v každej spálni, aj v domácnostiach, v ktorých žije len jeden človek. Veľká váha sa kladie na množstvo miesta na ležanie a pohodlie. Ku komfortu patrí napríklad aj tvrdosť a pohodlnosť matracu a vybavenie roštu z latiek. Dôležitým kritériom pri kúpe je aj celková kvalita daného nábytku. Ďalší výber tvorí materiál a optická stránka manželskej postele. Kvôli individuálne zvolenému komfortu počas ležania sa najčastejšie uprednostňujú manželské postele, pri ktorých môže mať každá strana iný matrac a aj iný rošt.

K dodatočnému zariadeniu patria nástenné podstavce po oboch stranách, či už ako samostatné celky alebo ako systém, napríklad zabudovaných skriniek. Prostredníctvom toho sa miesto nad čelnou časťou postele efektívne využije. Manželské postele sa dajú aj dekoratívne pretvoriť, napríklad tým že nad ne zavesíme sieť proti komárom alebo hodvábne závesy s umelými kvetmi a motýľmi. Samozrejme sa môže posteľ zmeniť na samotné nebo aj iným spôsobom. Kúsok orientu sa dá do posteli ale aj okolo nej pričarovať prostredníctvom správnych plachiet a vankúšov. Doplnky a bytový textil sýtych farebných odtieňov ako napríklad červená so zlatými ornamentami privodia príjemný pocit ako z „Tisíc a jednej noci“. Manželské postele, ktoré boli vyrobené s drevenou konštrukciou sa dajú skrášliť tetovaniami na stenu, či už romanticky alebo vtipne a drzo.

 

Aká náročná je starostlivosť o manželskú posteľ závisí od materiálu. Drevo a kov sa dá vyčistiť mäkkou utierkou a daným vhodným čistiacim prostriedkom. Čistiaci prostriedok sa v malom množstve nanesie na utierku a s citom sa rozotrie na povrchu nábytku, až kým neostanú žiadne zvyšky. Manželské postele s látkovým poťahom si vyžadujú inú starostlivosť. S ošetrovacou utierkou ako je napríklad jemná látka opatrne ošetríme materiál. So špeciálnymi požiadavkami ohľadom starostlivosti Vás oboznámi výrobca alebo papier s návodom na stavbu. Aj obchodníci radi upozornia na správnu starostlivosť o manželské postele. Tak sa zachová kvalita ale aj dlhodobá radosť z ich používania.