Výber vhodného matraca pre vašu posteľ

27.11.2012 10:07

Človek trávi spánkom približne tretinu svojho života. Jeho kvalita výrazne ovplyvňuje obnovu našich psychických i fyzických síl.

A práve matrace kvalitu spánku ovplyvňujú najvýraznejšie viac ako výber postele je teda dôležitejší výber matraca. Kto niekedy vyberal matrac, určite bude súhlasiť s tým, že to nie je nič jednoduché. Na trhu je veľmi veľa druhov matracov, v ktorých sa orientujeme predovšetkým podľa tvrdosti matraca a typu materiálu. Matrace sa vyrábajú z polyuretánovej, studenej a lenivej peny a z latexu. Ďalším typom sú pružinové a taštičkové matrace. Stupeň tvrdosti sa odvíja od typu materiálu a členenie zón matraca. Ako sa ale v tejto spleti informácií orientovať a ako si správne vybrať?

Môžete si dohľadať informácie z rôznych zdrojov na internete alebo v časopisoch. To je ale celkom náročné na čas a bez záruky správneho výsledku. Oveľa jednoduchším variantom je nechať si poradiť od odborníkov. Široký výber a bezplatné odborné poradenstvo nájdete u predajcu nábytku www.321nabytok.sk

Široký sortiment - matrace štandardné aj na mieru

V sortimente nájdete matrace rôznych cenových kategórií, každý si teda môže vybrať podľa svojich možností. Špecialitou je výroba matracov na mieru s krátkou dodacou lehotou. Matrace sú vyrábané úplne podľa individuálneho priania zákazníka a do veľkosti štandardných rozmerov bez príplatku. Unikátna technológia výroby umožňuje aj výrobu matracov nepravidelných tvarov so širokým využitím nielen do spálne. Tieto matrace nájdu využitie napríklad v karavane, obytnom vozidle a sú využiteľné do každého priestoru.

Aj lacnejšie matrace už zaručujú kvalitu materiálu, technického prevedenia a vynikajúci pomer cena / kvalita. Matrac si môžete vybrať a osobne vyskúšať vo firemnej predajni alebo objednať on-line v e-shope. Novinkou v ponuke sú aj kvalitné lamelové rošty v širokom cenovom rozmedzí od základných prevedení po rošty s elektromotorom a diaľkovým ovládaním.

Výber vhodného matraca

Ukážkou kvalitného matraca je napríklad polyuretánový matrac. Ide o matrac pre tých, ktorí hľadajú dobrý štandard za výhodnú cenu. Matrac má päť anatomických zón, ktoré zaručujú vhodné rozloženie váhy ľudského tela, a je 19 cm vysoký. Veľkou výhodou tohto matraca je tiež rozdielna tvrdosť strán.

Medzi komfortnejšie typy matracov patrí matrac s kokosovou vrstvou a tzv taštičkový matrac. Matrac doplnený doskou vyrobenou z kokosových vlákien je trvácnejší a pevnejší ako jednodruhový matrac, ktorý sa najčastejšie vyrába v kombinácii s polyuretánovou, studenou alebo lenivou penou. Týmito druhmi pien sa vypĺňajú aj taštičkové pružinové matrace. Tieto matrace vynikajú výborným prispôsobením ľudskému telu, čo zaisťuje mnoho menších pružín upevnených v samostatných taštičkách. Tie samostatne a nezávisle reagujú na tlak záťaže. Taštičkové matrace sú veľmi vzdušné, čo uvítajú predovšetkým tí, ktorí sa viac potia. Taštičkové matrace majú navyše veľmi dlhú životnosť.

Ak sa chcete dobre vyspať, zachovať si zdravú chrbticu a používať kvalitné český výrobok, sú pre Vás takéto matrace  tou správnou voľbou.