Trendy vo svete vankúšov

24.06.2011 16:41

Vankúše už dávno neslúžia iba nášmu pohodliu, ale sú čoraz častejšie vyhľadávaným módnym doplnkom našich domácností. Vankúšmi najrôznejšieho tvaru,  veľkostí a štýlu jednoduchým spôsobom doladíme minimalistický štýl, mohutné sídlo, či horskú chalupu. Dokonale zmäkčia holé steny, hranaté tvary, jedným slovom našu domácnosť zútulnia.

dekoračný vankúš k pohovke

Vankúše rozmanitých tvarov a farieb sa perfektne doplnia s maľbou steny a štýlom nábytku. Môžu byť voľne pohodené na gauči, ale aj na zemi. Textílie zvyčajne vnášajú do našich príbytkov mäkkosť a pohodu. Prevliekať farby môžeme v súlade s ročným obdobím, prípadne v súlade s aktuálnymi trendmi a štýlovo vykúzliť z bytu niečo dizajnovo iné a zabrániť tak prípadnej nude a stereotypu. V poslednej dobe sú trendom farby, ako ružové, fialové, čierne, biele, béžové, či hnedé. Obľúbené sú v prevedení v strapcoch, v kvetinových či geometrických vzoroch. Farby a vzory určia štýl miestnosti, no napriek tomu by nemali byť dominantné, ale iba podfarbovať celkovú atmosféru v miestnosti.

 

 

Určite by sme sa nemali slepo riadiť iba módou či aktuálnymi trendmi, ale mali by sme dať na osobitný vkus a rozhodnúť sa iba pre také farby, ktoré v nás vyvolávajú pozitívne myšlienky. Vankúše sa predávajú v kvalitných a príjemných látkach, ako je napríklad bavlna, či kombinácia bavlny a polyestru, poprípade polyester -nylon. Ich údržba je veľmi jednoduchá, môžeme ich jednoducho prať pri teplote 30 stupňov.

 

vankúš k sedačkedekoračné vankúše do spálne