Nafukovacie postele – výborné riešenie pre vašich hostí

22.08.2012 09:55

Väčšina z vás zrejme nemá vo svojom domove podmienky nato, aby ste si v ňom mohli zariadiť špeciálnu izbu pre hostí  hlavne vo chvíľach, kedy by chcela návšteva u vás prenocovať. Naskytuje sa tak problém, ako zabezpečiť hosťom príjemné spanie, pretože sedačky sa k spaniu nehodí, spať na zemi ich nenecháte a prenechať im k dispozícii vašu spálňu taktiež nie je najvhodnejšie. Riešenie je pri tom veľmi jednoduché, stačí ak si do svojho príbytku zaobstaráte nafukovaciu posteľ. Niekto by si mohol povedať, že nafukovacia posteľ nemôže zaručiť kvalitný spánok no opak je pravdou. Nafukovacie postele sa v dnešnej dobe konštruujú tak, aby spĺňali všetky prísne kritériá, ktoré sa týkajú pohodlia a komfortu. Tento typ postelí je preto nielen veľmi obľúbený, ale je to tiež cenovo dostupné riešenie ako sa dostať niekedy až z trápnej situácie. Veľa ľudí si pod pojmom nafukovacia posteľ predstaví len klasické nafukovacie lehátko aké nájdete pri mori či bazéne.

       Táto predstava má však ďaleko od nafukovacej postele, ktorá sa v súčasnosti využíva hlavne v interiéroch a slúži predovšetkým na spanie a nie na vodné športy. Moderné produkty majú detailne prepracovanú konštrukciu, ktorá je tvorená samostatnými komorami vďaka, ktorým je spacia plocha efektne využitá. Spánok na takomto matraci je ako rozprávka. Povrch je navyše pokrytý semišom čím sa posteľ stáva príjemná na dotyk. Hlavnou výhodou nafukovacej postele je, že nemusíte mať doma zbytočný kus nábytku, v tomto prípade špeciálnu posteľ, určenú len na výnimočné a nečakané chvíle, kedy sa niekto z vašich blízkych či kamarátov rozhodne u vás prenocovať. Veď ako často u vás nastáva takáto situácia? Dvakrát alebo trikrát do roka? Preto sa z tohto dôvodu neoplatí kupovať klasickú posteľ, na ktorú zväčša doma ani nemáte priestor. Nafukovacie postele sú tak bezkonkurenčné nielen z hľadiska šetrenia miestom, ale predovšetkým sú úsporou financií. Nafukovacie postele sú spratné, pohodlné a rýchlo sa pripravujú, aby mohli splniť svoj účel a navyše majú vodeodolný povrch, ktorý im zaistí dlhú životnosť. Okrem toho, že poskytujú kvalitný a pohodlný spánok vašim hosťom sú nafukovacie postele taktiež skvelým riešením na dovolenku.

        Využijete ich pri turistike, campingu či cyklistike. Kdekoľvek budete cestovať môžete si svoju prenosnú posteľ zobrať zo sebou a tak si vychutnávať spanie ako doma. Nafukovacie postele tiež využívajú ľudia žijúci v podnájmoch, ktorí nechcú investovať do klasickej postele, pretože nevedia či by sa im kúpená posteľ hodila do nového bytu. Existuje veľké množstvo najrôznejších variantov nafukovacích postelí. Líšia sa od seba veľkosťou, farbou, členením a tvarom. Každý typ vyhovuje človeku s inými požiadavkami a priestorovými možnosťami. Nafukovacie postele môžu byť pre jednu  alebo dve osoby. Najnovšou novinkou sú nafukovacie postele, ktoré sú dokonca polohovateľné pričom vďaka vzduchovému jadru a špeciálnemu opornému systému zaručujú chrbtici optimálnu oporu. Ďalej sú k dispozícii aj menšie nafukovacie matrace určené pre deti. Stretnúť sa môžete aj s ďalšími kusmi nafukovacieho nábytku ako je napríklad nafukovacie kreslo či pohovka. Ak ste sa pri čítaní týchto riadkov zhrozili toho, že na nafukovanie budete potrebovať vlastné pľúca môžete si vydýchnuť. Nafukovacie postele sú vybavené praktickým ventilom dva v jednom vďaka, ktorému je možné na nafukovanie použiť rôzne druhy púmp. Vybrať si teda môžete z jednoduchých ručných alebo nožných mechanických púmp, ktoré oceníte hlavne niekde na výlete v prírode. Ďalšou možnosťou je použitie elektrickej pumpy alebo inak povedané kompresoru, ktoré vám zaručia rýchlejšie a pohodlnejšie nafukovanie. Elektrickú pumpu oceníte hlavne v noci ak budete potrebovať rýchlo pripraviť lôžko pre návštevu. Vďaka týmto pomocníkom môže byť posteľ nafúknutá a pripravená na spanie do dvoch minút. Niektorý ľudia si môžu priať nafukovaciu posteľ, ktorú by mohli využívať aj na dlhodobé spanie. Riešenie im poskytnú kvalitatívne vyššie rady nafukovacích postelí, ktoré sú vybavené matracom uloženom v mäkkom ráme a so vstavaným vankúšom. Súčasťou iných druhov postelí z tejto rady sú zasa pamäťové  matrace  umožňujúce zdravé dlhodobé spanie.