Kvalita nábytku, ktorým sa obklopíme, ovplyvní kvalitu nášho života

14.01.2013 14:09

 

Slovo nábytok má svoj pôvod vo význame nadobudnuté imanie, odtiaľ sa stal spoločným označením pre predmety v domácnosti, ktoré ľudia potrebujú ku každodennému životu, k najrôznejším úkonom k aktivitám i odpočinku. Zároveň odráža a aj spoluvytvára životný štýl užívateľov.

 Počas stáročí sa požiadavky na vzhľad i funkciu nábytku premenili a bolo na jeho tvorcoch aby vyjšli v ústrety každodenným potrebám. Vyrobený je z dostupných aj vzácnejších materiálov, ktoré dobre slúžili svojim užívateľom a naviac tiež prinášali do ich domovov remeselnú zručnosť a krásu.

 Ku kultúre bývania, ktorá má dlhodobú tradíciu, prispievajú aj dnes podstatne, hoci za sťažených podmienok, domáci výrobcovia, ktorí na túto tradíciu nadväzujú a rozvíjajú ju. Ponúkajú kvalitný dizajn i precízne spracovanie všetkých prvkov zahŕňajúcich nábytok a svietidlá.

 Mimoriadne praktický je systém zásuvných dverí u kuchynského nábytku. Výhoda tohto systému spočíva v možnosti zasunutia otvorených dverných krídel do priestoru po stranách skrinky. Skrinka tak môže zostať otvorená a teda ľahko prístupná po celú dobu varenia, nemusíte ich neustále otvárať a zatvárať, čo je ale hlavnou výhodou nemusíte sa ale ani vyhýbať otvoreným dvierkam a neprídete k žiadnemu  úrazu, ktorý môžu spôsobiť otvorené dvere skrinky.

 Výber je naozaj pestrý, zahŕňa širokú škálu produktov - luxusné lakované kuchyne, kvalitné dyhované kuchyne, tradičné kuchyne z lamina, fóliované kuchyne a aj obľúbené kuchyne z masívu, čo spolu s rozsiahlou ponukou prevedenia kuchynských dvierok i korpusov umožňuje vyrobiť na mieru kuchynskú linku pre akýkoľvek priestor  a v akomkoľvek štýle.

 Taktiež je na výbber skriňový nábytok, modulové prvky obývacích zostáv, spální, stolov a stolíkov aj čalúneného nábytku. Ponuka materiálov a dekorov od renomovaných výrobcov pritom patrí rozhodne k najrozsiahlejším na slovenskom trhu, predstavuje na 30 dýh, 70 lamin, 3 000 odtieňov laku, 150 poťahových látok, ale aj pozoruhodné menej obvyklé materiály ako napríklad sklo sa zataveným dekorom, ktoré možno využiť ako exkluzívny obkladový prvok.

 Nemôžme opomenúť aj pohodlnú sedacie súpravy doplnené sústavou taburetov a mobilnými prvkami, ktoré vychádzajú v ústrety modernému životnému štýlu a vyhovejú potrebám všetkých členov rodiny. Dokonca sú aj také, ktoré majú prispôsobiteľné a polohovateľné operadlá. Sedák relaxačného dielu je doplnený mechanizmom, ktorý ho umožňuje otočiť až o 90 °. Relaxačné diely skrývajú navyše malý úložný priestor s odnímateľným vekom, ktoré je možné využiť aj ako príležitostnú odkladaciu plochu. Výhodné je ak je sedenie podopierané kovovými nôžkami vo výške, ktorá umožňuje upratovanie pomocou vysávača.